Ce mi-aș spune dacă m-aș putea întoarce în trecut

Pentru că nu întotdeauna mă ia somnul atunci când mă pun în pat, mă cuprind diferite gânduri și amintiri. Nu întotdeauna suntem mândri de ceea ce am făcut în trecut și ne-am dori să putem schimba cumva acele fapte, însă prezentul nu ne permite acest lucru. Mi-ar fi plăcut să fi avut o persoană în trecut care să gândească la fel ca minecea din prezent, să îmi spună ce să fac și ce nu, însă astfel nu aș mai fi învățat din greșeli și acum nu aș mai fi persoana care sunt.

Ce mi-aș fi spus dacă m-aș fi putut întoarce în trecut?

„Draga mea, eșți la o vârstă dificilă care vine cu multe schimbări. Vei greși mult, însă vei învăța din aceste greșeli. Vei cunoaște oameni răi, dar și oameni buni care te vor susține când dai de greutăți. Ți se va face morală, însă în viitor le vei ține și tu morală altor persoane, pentru că vei acumula cunoștințele necesare și vei șți ce e bine și ce e rău. Vei plânge pentru oameni de nimic, vei plânge că te vei considera inutilă, vei plânge că nu îți iese nimic așa cum ți-ai dori. Vei plânge mult, pentru că eșți sensibilă, chiar dacă tu te crezi puternică. Poate te consideri matură, însă maturitatea vine odată cu experiențele, iar la vârsta asta nu ai suficientă experiență.

Poate că acum te crezi îndrăgostită, dar vei realiza că a fost doar o plăcere trecătoare pe care probabil o vei regreta. Fii atentă la persoanele din jurul tău, deoarece nu ți se potrivesc și chiar dacă nu te lași influențată de răutățile lor, îți pierzi timp prețios cu ele. Caută oameni buni care să te învețe lucruri frumoase.

Poate crezi că ai mulți prieteni, însă nu e așa. Sunt oameni cu două fețe care sunt gata să îţi facă rău, oameni pe care deși nu îi vei uita în viitor, vei șți că nu au avut rost.

Poate ți se pare super să pierzi nopțile pe afară sau în cluburi, însă o noapte pierdută nu mai poate fi recuperată și vei vedea că acest lucru va avea repercusiuni în viața ta precum cearcăne care nu se vor acoperi nici cu cinci straturi de  corector. Mai bine citește o carte, acumulează cunoștințe care te vor ajuta, dormi cât poți tu de mult, ieși în natură să te recreezi, lasă televizorul și telefonul, căci pe acelea le vei avea mereu. Bucură-te de lucruri mărunte precum pisici, câini, zâmbetele bebelușilor, bătrâni, soare, apă și orice! Când vei crește vei realiza lucruri care îți vor pica greu, însă momentan nu le înțelegi și nici nu trebuie. Fii fericită cât mai poți!”.

18 Comments

  1. Îmi place ceea ce ai scris m-am regasit in aceste cateva cuvinte scris din suflet ?
    Mult succes in continuare ??

  2. E minunat si destul de rar sa citesti niste randuri si sa „te observi” printre ele pe masura ce le citesti si tu esti minunata pentru ca reusesti sa scrii astfel de randuri. Keep going!❤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *