Cu o oră în trecut

Acum vreo două săptămâni am fost la o piesă de teatru intitulată „Cu o oră în trecut”.

Este o poveste reală interpretată de 13 studenți ai Universității Naționale de Artă teatrală și Cinematografică București. Suntem un grup de studenți de anul III de la actorie. De obicei spunem poveștile altora. De data asta, în schimb, o să vă spunem povestea noastră. Povestea unei călătorii în care noi trebuia să învățăm bazele clovneriei, dar am sfârșit prin a învăța câteva lucruri despre noi. Toată lumea a fost măcar o dată într-o călătorie. Și dacă nu, sigur ați fost într-un loc străin, unde v-ați simțit străini. Străini de țară, străini de limbă, am plecat în Franța și acolo, printre străini, s-a întâmplat cel mai ciudat lucru… am reușit să nu mai fim străini de noi. Haideți să călătorim împreună! Se pot întâmpla lucruri interesante în trecut! Nu departe, chiar și cu O ORĂ ÎN TRECUT!”

Inițial părea o joacă de copii, însă pe parcurs mesajul piesei era din ce în ce mai evident. Mi-a plăcut mult că au fost părți care chiar stârneau amuzamentul spectatorilor. De exemplu, era un băiat care se certa non stop cu iubita lui la telefon, iar aceasta îl suna în cele mai nepotrivite situații ca să se asigure că nu o înșală.

Au fost momente în care au avut coregrafii, ceea ce mi s-a părut genial. Dansau cu niște măști pe față, iar o fată încerca să fugă de ei. Ceea ce am înțeles eu din acest moment a fost faptul că nu trebuie niciodată să te lași influențat de cei din jur și că trebuie să te ferești de oamenii cu două fețe.

Un alt moment care mi-a plăcut în mod deosebit a fost atunci când o fată care purta mereu haine băiețești își întreabă un prieten dacă este frumoasă, iar acesta îi spune că nu e feminină. Ea a fugit și la un moment dat s-a dezbrăcat de hainele pe care le purta, iar sub ele avea o rochie. A ținut un discurs, iar la final a spus „Am sufletul la fel de mare ca hainele pe care le port.” și a continuat să fie ea.

Mesajul piesei a fost că experiențele trăite te ajută să realizezi cine ești tu cu adevărat și te învață cum să te comporți în situația în care cineva încearcă să te schimbe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *