Cum bine ştiţi, îmi place să existe diversitate pe acest blog, aşa că m-am decis să vă dau nişte idei de gustări sănătoase.
Am primit recent un colet de la Sano Vita plin cu bunătăţi şi am fost foarte mulţumită de produse.
NEGRESA DE POST
Ingrediente:
- 3 căni de făină de grâu
- 1 cană de zahăr brut
- 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
- 1 plic de praf de copt
- 6 linguri de karob (pudră de roşcove)
- 2 linguri de suc de lămâie
- 10 linguri de ulei de cocos topit
- 2 căni de apă
Făina, zahărul, bicarbonatul, praful de copt şi karobul se amestecă, iar peste ele se adaugă restul ingredientelor. Se omogenizează totul bine cu o lingură de lemn sau un tel. Se toarnă compoziţia într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt şi se coace la foc mic circa 30 de minute sau până trece testul scobitorii. După ce se răceşte negresa, se porţionează şi se serveşte.
BUDINCĂ DE TAPIOCA ŞI KAROB
Ingrediente:
- 1/4 cană tapioca perle
- 1 conservă lapte de cocos
- 1/4 cană sirop de arţar
- 1/4 cană pudră de roşcove (karob)
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare:
- Pune perlele de tapioca la înmuiat, într-un bol, în destulă apă cât să le acopere cu 1 cm, timp de 1 oră;
- Într-o cratiţă încăpătoare, amestecă laptele de cocos din conservă, 1/4 cană de apă, siropul de arţar, pudra de karob şi sarea (folosind un tel);
- Scurge perlele de tapioca şi adaugă-le în cratiţa pe care o pui apoi pe foc mediu, amestecând constant;
- Dacă budinca de tapioca şi karob începe să fiarbă, dă focul la minim;
- După ce toate perlele albe de tapioca devin transparente complet, stinge focul şi adaugă esenţa de vanilie, omogenizând bine budinca;
- Nu te îngrijora dacă budinca ta de tapioca pare a fi o ciorbă de tapioca – tapioca va absorbi lichidul în exces şi, după ce se va răci, se va întări complet;
- Toarnă imediat amestecul fierbinte în boluri, acoperă-le individual cu folie de aluminiu şi dă-le la frigider minim 3 ore, înainte de servire.
Observaţii:
- După ce scoţi bolurile cu budinca de tapioca şi karob de la frigider, decorează-le cu fulgi de nucă de cocos sau frişcă vegetală şi serveşte-le imediat;
- Dacă vrei să amesteci budinca de tapioca şi karob înainte de servire, pentru a observa frumoasele perle de tapioca din ea, poţi turna budinca luată de pe foc într-o caserolă de plastic (dotată cu un capac), din care să serveşti apoi porţii individuale, în cupe separate, după ce ai omogenizat amestecul scos din frigider.

TARTA DE CURMALE
Ingrediente pentru blat:
- 200 g biscuiţi populari
- 5 linguri ulei de cocos topit
- 2 linguri miere
Ingrediente pentru cremă:
- 240 g curmale fără sâmburi
- 1 cană apă fierbinte
- 3 linguri pudră de roşcove/cacao
- 2 linguri ulei de cocos
- 1 linguriţă tărâţe de psyllium
- vanilie, după gust
Mod de preparare:
- Se macină biscuiţii într-un blender şi se adaugă uleiul de cocos, 2-3 linguri de apă și mierea;
- Se pune compoziţia într-o tavă şi se presează bine;
- Se toarnă apa peste curmale şi se lasă la înmuiat 10-15 minute, apoi se mixează până se obţine un piure omogen;
- Se incorporează pudra de roşcove, uleiul de cocos, tărâţele de psyllium şi vanilia şi se întinde compoziţia peste blatul de biscuiţi;
- Se lasă la frigider minimum 1 oră;
- Se porţionează după preferinţă şi se serveşte.
Observaţii:
- Dacă ai grijă să scoţi din frigider uleiul de cocos din timp, el va căpăta, la temperatura camerei, o consistenţă lichidă şi nu va fi nevoie să aprinzi aragazul pentru a-l topi;
- Nu sări peste timpul destinat hidratării curmalelor, chiar dacă abia aştepţi să guşti ceva dulce şi bun. Acest pas are rolul de a face tarta ta mai cremoasă, pentru că fructele uscate se vor mărunţi mult mai bine, transformându-se într-o pastă.

MIC DEJUN
Ingrediente:
- Iaurt
- Fructe
- Musli Creativ
- Seminţe de Chia
Se amestecă toate ingredientele într-un bol şi se savurează un mic dejun sănătos.
Acestea sunt reţetele mele preferate care se pot face cu ajutorul produselor Sano Vita. Găsiţi mai multe reţete delicioase la ei pe site. Vă recomand produsele lor.
