Vacanță în Olanda partea 2 #storytime

V-am rămas datoare cu un alt articol despre ceea ce am făcut în Amsterdam. Am fost deseori întrebată dacă am vizitat Cartierul Roșu și da, l-am vizitat. Am dat câteva ture până am găsit vitrinele, iar atunci când am ajuns multe din fete se pregăteau să intre în tură, însă erau și câteva care stăteau în fața ușilor și își așteptau clienții. Niște pereți din cartier erau pictați și undeva era un mesaj în care scria să admirăm arta și să nu le facem poze domnișoarelor. Nu m-am uitat cu atenție la ele și mi se părea urât că lumea se strângea în fața vitrinelor și se holba la ele ca la niște animale. 

De asemenea, am vizitat Keukenhof despre care se spune că este cea mai mare grădină de flori din lume. Nu m-am putut bucura de tot ceea ce am văzut acolo, pentru că m-am trezit cu o durere de cap care s-a lăsat cu vărsături și am scăpat de ele abia când am ajuns în camera de hotel. Mirosul acelor flori doar mi-a agravat starea. 

Să nu credeți că Olanda este țara perfectă. Și la ei se încalcă reguli, însă nu din acelea care îi pot afecta și pe alții. Spre exemplu, eram la gară și am văzut cum oamenii săreau peste acele bări de metal pe care le găsim și la noi la metrou unde trebuie să ne băgăm cartelele. Preferau să nu își mai cumpere acele cartele, pentru că mergeau pe ideea că nu vor fi prinși. 

Se spune despre oamenii din Olanda că sunt foarte deschiși la minte și așa este. Acolo am văzut chioșcuri pentru persoanele gay de unde puteau cumpăra bilete sau puteau afla despre evenimente făcute special pentru ei. Mulți oameni purtau tricouri cu steagul LGBT, iar acest steag era agățat în multe locuri din oraș. Sunt foarte drăguți cu turiștii. Mulți dintre ei vor să afle cum se spune la un anumit cuvânt în limba noastră. Dacă în țări precum Elveția oamenii sunt reticenți la români, în Olanda se comportă foarte frumos cu noi și spun lucruri drăguțe despre țara noastră. 

Am stat la Ramada Apollo Amsterdam Centre. Făceam cam 1/4 de oră cu tramvaiul până în centru, dar dacă am fi mers pe jos era cam departe. Camerele erau curate și frumoase, însă la micul dejun nu aveai prea multe variante și costa 20€ de persoană pe zi, ceea ce mi se părea foarte mult în condițiile în care am mâncat la restaurante unde era mâncare mai bună și nota de plată era tot de 20€, dar mâncam două persoane din banii ăia. 

Dacă nu am fi fost obsedate să ne cumpărăm haine și ciocolată cu Cannabis pentru prieteni (care era destul de scumpă), am fi supraviețuit cu 100€ pe zi amândouă, adică nu mi se pare că ar fi o țară cu prețuri foarte mari, dar noi am descoperit un Primark imens acolo și am mers în fiecare zi în el.

Am uitat să precizez în primul articol că am mers cu Tarom și nu mi s-a părut cea mai bună alegere, dar nu pot să mă plâng pentru că până la urmă am ajuns cu bine la destinație, însă am avut o mică întârziere. 

După ce m-am întors acasă m-am simțit de parcă aș fi fost însărcinată. Aveam grețuri, nu suportam o grămadă de mirosuri și nu voiam să mai mănânc nimic, pentru că aveam impresia că o să vărs. Și toate astea de la tot mirosul de droguri pe care l-am inhalat acolo. Toată starea asta a durat vreo două săptămâni.

Dacă voi mai vizita Olanda cred că voi dori să stau și în Rotterdam, deși mi se pare că sunt destul de asemănătoare cele două orașe. Nu m-ar deranja să stau nici într-un sat, pentru că aș găsi niște priveliști minunate, aer curat, liniște și oameni drăguți cum am găsit în Zaanse Schans. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *