De ce am renunțat la a purta ochelari de vedere

Am început să port ochelari prin clasa a șasea sau a șaptea. Îmi aduc aminte că primele mele rame de ochelari erau mov, cu un model ciudat pe margini și nu înțeleg nici până în ziua de azi ce a fost în capul meu să le iau. Nu a durat mult să le schimb, pentru că mi-au crescut dioptriile, iar atunci când am schimbat lentilele mi-am cumpărat și alte rame. Și am tot schimbat rame cum am schimbat și lentile, pentru că mereu îmi creșteau dioptriile, eu nesimțindu-mă bine să port ochelari. Pe lângă faptul că mi se părea că nu îmi vine bine niciun fel de ramă, uram că vara transpiram cu ei pe față, riscam să mă bronzez cu urme, trebuiau șterși tot timpul (cei care poartă știu că e foarte greu să găsești un șervețel  bun sau o soluție de ochelari bună), lăsau urme pe nas și cel mai mult uram faptul că se abureau. 

Într-un final mi-am luat o ramă de ochelari care îmi plăcea, dar ca să evit situațiile neplăcute de mai sus, purtam ochelarii doar la nevoie, în special la orele de curs. Așa că, evident, mi-au crescut dioptriile din nou. Nu sunt foarte mari în comparație cu ale altor persoane, dar nu sunt nici de neglijat, pentru că nu văd deloc bine. Am -2 la ambii ochi (pe lentile de contact). 

Nu știu cum m-a trăsnit ideea într-o zi și nu înțeleg cum de nu mă trăsnise mai devreme, dar m-am dus să îmi cumpăr lentile și a fost a doua cea mai bună decizie luată vreodată (prima decizie bună fiind să îmi iau un câine ? ). 

A fost greu să mă acomodez cu ele? Foarte. Mi-a luat mult să învăț cum să le pun în ochi mai ușor, cum să le dau jos, a durat până mi s-a acomodat ochiul cu ele, în primele săptămâni clipeam foarte mult, pentru că simțeam că nu sunt bine așezate pe ochi și mă incomodau. Plus că inițial mi le dădeam jos în fiecare seară și le puneam la loc dimineața. Am unghii mari, așa că tot chinuindu-mă să le pun și să le scot, se rupeau și trebuia, evident, să schimb perechea. 

Lentilele mele pot fi purtate 2 luni dacă nu dorm cu ele noaptea și o lună dacă aleg să dorm cu ele. Și dacă am văzut că le tot rup și că oricum îmi cumpăram altele foarte des, am zis să nu le mai dau jos decât atunci când trebuie curățate. 

Cred că am 5 luni de când port lentile și nu aș mai renunța la ele. Înainte voiam să mă operez, ca să scap de dioptriile astea, dar acum nu mai e pe lista de priorități. Probabil tot o să o fac cândva, dar mai poate aștepta, pentru că mă simt foarte bine cu ele. 

E minunat să vezi perfect fără un obiect ținut mereu pe nas.? E ca și cum nu aș fi avut niciodată probleme cu vederea și așa văd eu natural. Mai sunt momente în care mă deranjează dimineața, pentru că probabil strâng ochii în timpul somnului când visez.?‍♀️ Dar își revin repede. Dacă trece ceva timp și tot mă deranjează, deși am tot încercat să le poziționez mai bine pe ochi, le scot, le las puțin în soluția lor și după le aplic iar fără probleme.

Lentilele pe care le folosesc se numesc Bausch & Lomb Pure Vision 2HD lunare. Deci în funcție dacă vreți să le purtați noaptea sau să le dați jos în timpul somnului, vă pot ține 3 luni sau 6 luni. Soluția pe care o folosesc se numește Bausch & Lomb Soluţie întreţinere lentile de contact Biotrue.

Concluzia este că vă recomand din tot sufletul să vă luați lentile de contact dacă sunt bune pentru tipul de dioptrii pe care îl aveți. Știu că nu toate persoanele care au probleme cu vederea pot purta lentile, deci nu vă luați de capul vostru. Mergeți la un control. Oricum există șansa ca la ochelari să aveți o dioptrie, iar la lentile alta. Nu vă jucați cu vederea voastră. Ochiul este un organ foarte sensibil. 

Dacă mai aveți alte întrebări legate de acest subiect, le aștept cu drag în secțiunea de comentarii sau în mesaje pe contul meu de Instagram ( @alexandraioanaro).❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *