Crăciunul lui 2019

Mâine e Crăciunul.  Nu am de gând să mă plâng nici măcar o secundă de faptul că nu e zăpadă sau că nu se mai simte magia de altă dată.  Nu. Cât scriu aceste cuvinte, sunt suflete care stau în frig în stradă, care nu au ce mânca, care nu au pe nimeni. Eu mâine o să am toată familia la masă. Am un patruped care o să latre de fericire de fiecare dată când cineva o să ne calce pragul. Masa o să fie plină, pentru că bunica și mama mea sunt niște bucătărese extraordinare.

            Am un brad împodobit frumos sub care se află în fiecare an cadouri pentru toată familia. Și mă doare să știu în câte familii din România acest lucru nu se întâmplă. Mă doare să știu în câte case nu există nici măcar un brad în perioada asta, dar apoi cadouri… 

            E trist să conștientizez câte familii stau separate chiar și de sărbători. Dacă va mai aduceți aminte de articolele trecute, știți că am făcut voluntariat în centrele de plasament. Acei copii primesc o mulțime de dulciuri, haine și jucării în perioada asta, dar continuă să fie triști, pentru că din anumite motive, nu își pot petrece sărbătorile cu familia. Și ca să fac o paranteză, dacă vreți să faceți cu adevărat o faptă bună, de Crăciun căutați cazuri de care să știe cât mai puțină lume. Cei din centre abia mai fac față vizitelor în perioada asta. Nu zic să nu mergeți la copiii din centre. Ba chiar vă recomand, pentru că sunt minunați acei copii, dar încercați să mergeți în alte perioade, ca să le demonstrați cu adevărat că vă pasă de ei, nu că mergeți la ei doar de Crăciun, când merge toată lumea.   

Am văzut pe Facebook o postare, care nu mai știu exact cum suna, dar avea legătură cu persoanele care își aduc aminte de tine doar de sărbători. Întrebarea mea e: ce ne oprește să fim noi cei care le scriem primii în restul anului? Cum putem să reproșăm ceva cuiva dacă și noi facem același lucru?

„Magia” asta despre care spuneți că a dispărut, nu a dispărut de fapt. Ea este acolo, dar așteaptă să fie descoperită în lucruri mici. Ea se află în atmosferă, în luminițe, în culori, în urări, în oameni, în colinde, în decorațiuni, în ciocolata caldă, în fapte… „Magia” nu înseamnă zăpadă, pentru că asta ar înseamnă ca cei din statele în care este mereu cald să nu simtă niciodată că este Crăciun. Parcă ei se bucură mai mult decât noi. Noi găsim mereu scuze, ca să nu fim fericiți.  

Am scris aceste rânduri cu gândul la toate persoanele care mi-au apărut în feed și s-au plâns de cât de urat o să fie acest Crăciun. O să fie exact așa cum vi-l faceți.

Și încă ceva: da, e important să faci lucruri frumoase pentru alții de Crăciun, poți să gătești pentru alții, poți să donezi haine, bani, mâncare, jucării, poți să faci bine sub orice formă vrei, dar e și mai important să nu te oprești la Crăciun. 

Idee de faptă bună: SMS cu textul SPITAL la 8844

Mail: alexandraioana.ro@yahoo.com

Instagram: @alexandraioanaro

Facebook: Alexandra Ioana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *